Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

H ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ…

Οι πιο συμπαθείς αριστεροί ,θα σου πουν ότι στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν εφαρμόστηκε ποτέ ο σοσιαλισμός…και από αρκετές απόψεις έχουν δίκαιο.
Στο μέλλον φαντάζομαι υπερμάχους του καπιταλισμού να λένε «κατά τα τέλη του 20 και αρχές του 21 αιώνα στην Ευρώπη και στην Αμερική δεν εφαρμόστηκε ο καπιταλισμός ».
Αλήθεια στον καπιταλισμό υποτίθεται ότι υπάρχει το uberly ιδανικό παραμύθι ότι έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις(από οικονομικοεπενδυτικοεργασιακη άποψη), αν πετυχεις η επιτυχία είναι όλη δίκια σου,αν πάλι αποτύχεις η αποτυχία είναι όλη δίκια σου, αλλά είσαι πραγματικός μάστερ της μοίρας σου…
Όποτε με από τον παγκόσμιο πόλεμο ( γαμιολιδες γερμανοί ,δεν θα ήμουν τόσο εριστικός στην θέση σας)με έναν γαμιστερο Δίκτη ανάπτυξης κτλ…υπάρχει ανάπτυξη(daaaaaa το κατασκευαστικό κεφαλαίο θα γαμούσε και θα δέρνε ταΐζε όλων τον κόσμο)…και όλα καλα.Τα 50ς έχουμε μια εργατική τάξη που γαμει και δέρνει-ένα εισόδημα αρκετό για 4μελης οικογένεια ,στα 60ς έχουμε και πνευματική ανάπτυξη(γαμημένοι χίπηδες ο Μάης του 68,μεταμοντερνα πολίτικα κινήματα όπως η οικολογία-γαμω γαμω)τα 70ς εχουμε κατι πετρελαϊκές κρίσεις στα ψηλά,βρετανικο hard rock,grarage και αλλά τέτοια υπέροχα….Ta 80ς πρέπει να ήταν η απαρχή της ηλιθιότητας με την ενδυνάμωση του new age κινήματος, την μόδα του γιαπισμου,στα 90ς είχαμε την ενδυνάμωση του life style τροπου ζωης, ταυτόχρονη ελαστικότητα των τραπεζών σε δανδισμούς , καταναλωτικά δάνεια ,υποθήκευσης σπιτιών…παρόμοιο σκηνικό και στα 00 με τον πιο ηλίθιο πρόεδρο που δει η Αμερική από την εποχή του Nixon και στα καπάκια μαύρο πρόεδρο…ελπιδοφόρια…
Αλλά λίγο πριν το μαύρο πρόεδρο ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ.Και όλα αυτά ωραία και καλά η καπιταλιστές χρηματιστές τραπεζίτες και αλλά τέτοια επαγγέλματα που αναρωτιόμαστε γιατί πληρώνονται έχουν κάποια οικονομική κρίση και συζητήσεις επι συζητήσεων ποσό θα επηρεάσει αυτό την πραγματική οικονομία(!!!!!!!da fuck?? Πραγματική οικονομία δηλ αυτοί οι μαλακές τόσες δεκαετίες παιζαν σε εξομοιωτές economy simulator 2.5).Αλλα ένταξη ,τσοπου ρε φιλέ είναι μάστερ της καπιταλιστικής τους μοίρας…θα αποτύχουν και η αποτυχεια θα είναι όλη δίκια τους ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μουνακια ήρθε η ώρα να πληρώσετε για όλη την κακογουστιά των 80ς και early 90ς...
Αμ δε όμως για την αποτύχεια τους οι κυβερνήσεις μας τους ενίσχυσαν οικονομικά ,με τα λεφτά των φορολογούμενων στειλαν πακέτα στηρίξεις στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς…σε μια εποχή που υποτίθεται ότι καταρρέουν τα κρατικά συστήματα υγείας και πρόνοιας κυβέρνησης ανά τον κόσμο είχαν λεφτά να δώσουν σους γαμημένους fuck ups γιάπηδες….






Μια σύντομη παρένθεση

Τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να κινιόνται χωρίς βενζίνη από το 1970,αλλα λόγο των «συμφερόντων» δεν βγήκαν σε μαζική παράγωγη ,κάποια αποφάσισαν ότι τα σκληρέ δουλευμένα φράγκα σας ήταν καλύτερο να καταλήγουν στις τσέπες των πετρελαϊκών και των Σάουντ παρά να τα χρησιμοποιείται οι ίδιοι αυτά τα «συμφέροντα» που με τόσο ελαφριά κάρδια αναφέρουμε στις συζητήσεις μας και περνούν την μορφή αοράτου εχθρού(είμαι σίγουρος ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θεώρει τις λέξεις «συμφέροντα» και «εβραίοι» ταυτίσιμες) ,μας έχουν γαμησει.

Ένα ακόμα επιχείρημα γιατί ο καπιταλισμός δεν εφαρμόζεται

Ο καπιταλισμος είναι ταυτόσημος της ελεύθερης αγοράς που η ελεύθερη αγορά είναι το αντίθετο του μονοπωλίου ,αλλά όταν π.χ η craft αγοράσει όλες τις άλλες εταιρίες τροφίμων ανά των κόσμο ,μονοπώλιο δεν είναι και αυτό;
Έχω ακούσει την άπειρες άποψη ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαίο κακό ,σε αντίθεση και με τις ουτοπίες του σοσιαλισμού και της αναρχίας (μαλον δεν εχουν διαβάσει την ιστορία του ισπανικού εμφύλιου) είναι πλήρως εφαρμόσιμο…ΠΑΠΑΡΙΑ.

Κλείνοντας την παρένθεση

Αυτοί οι ιδοι μαλακισμενοι γιάπηδες έχουν κάτω από την μασχάλη τους τα ΜΜε(μαλακές με εγγύηση κατά τον Κωστάκη Ανάν)και μας τρομοκρατουν μαζικα, πολλοί μεσήλικοι ανθρωποι στο σαλόνι τους τρομοκρατούνται… «θα στε τυχεροί αν πάρετε την συνταξουλα σας»(λες και την συνταξουλα σας την κάνουν δώρο ,δεν την χρηματοδοτείται οι ιδοι)…Αυτή η γαμημενη γιαπιδες εχουν δημιουργησει μια αριστοκρατία ,ότι πήγαιναν καλά τους πληρώναμε,τωρα που απέτυχαν πληρώνουμε τα σπασμένα τους-αριστοκρατία όχι καπιταλισμός ,τον καπιταλισμό μας τον πεταγαν σαν καροτο σε γάιδαρο-δούλεψε σκληρά για μας και ίσως γίνεις πλουσίως σαν εμάς…
Αυτή η νεοσύστατη αριστοκρατία φαίνετε να έχει ξεχάσει πως πριν από αυτήν υπήρχαν και άλλες αριστοκρατίες που όταν παρά εγιναν αλαζονικές αποκεφαλιστήκαν πετάχτηκαν από παράθυρα κ.ο.κ. Φαίνετε επίσης να ξεχνάμε τι έγινε σε κάθε φάση της ιστορίας τι έπαθε η ανώτερη τάξη όταν εξαφανίστηκε η μεσαία τάξη(αποκεφαλιστήκαν, πεταχτήκαν από παράθυρα, σάπισαν σε φύλακες κ.ο.κ.). Ένα memo που διαιρείσαι από την city bank έλεγε ότι τώρα το 2% του πληθυσμού είναι πιο πλούσιο από το 98%.Κατι ακόμα που δεν λαμβάνει υπόψη αυτήν η αριστοκρατία είναι ότι ζούμε στον γενναίο νέο κόσμο του internet και ότι όσο και να τρομοκρατεί κάποιος μεσήλικες με τα ΜΜΕ της δεν μπορεί να χαλιναγωγήσει την πληροφορία.Ειναι πολύ λιγη και ήμαστε παρα πολύ,ακομα και τα κατοικίδια τους οι μπάτσοι θα γυρίσουν εναντίων τους…ο κόσμος που ακλουθούσε το καρότο πιθανότατα να έχει ιδη αρχίσει να μην το ακόλουθη και έρχεται να φάει εσάς.

2000 λεξεις για τον καπιταλισμο και τον τριτο κοσμο

Ο καπιταλισμός φέρνει ανάπτυξη και επίπεδο ζωής για τους πάντες…είναι το οικονομικό σύστημα που γέννησε το πολίτικο σύστημα «δημοκρατία της μπανάνας»




τετρημενο βιντακι μεχρι και ο λιακοπουλος το διξε,αλλα παρτε για οτι αξιζει

1 σχόλιο:

  1. Ok φιλε, θα σου πω τι παιζει. Ηθελα να κανω μια δοκιμη με καποια html tags σε σχολια blog. Αλλα δεν ενιωθα καλα να γραφω δοκιμαστικα σχολια σε blog ανθρώπων. Ειπα να ψαξω ενα τελειωμενο blog, να γραψω εκει. Πατησα αναζητηση "poutsa", και επεσα στο δικο σου. Και βρηκα το αντιθετο απ οτι περιμενα. Ενα γαματο blog. Οι σκεψεις σου μετρανε πολυ, και το υφος σου ειναι γαματο. Θα σε παρακολουθω και ελπιζω να κανεις συχνα αναρτησεις. Προσεξε μονο τα ορθογραφικα λαθη- δεν ειναι λιγα. Και τωρα επετρεψε μου να κανω μερικες δοκιμες.



    Έντονα Συνδεσμος Πλαγια γραφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή